Radošās Eiropas projekts “Nufolk Global Connections” meklē latviešu tautas muzikantus


Kultūras menedžmenta centrs “Lauska” ir iesaistījies kā projekta partneris Radošās Eiropas projektā “Nufolk Global Connections”, kura vadošais partneris ir Associazione Culturale Darshan no Sicīlijas, Itālijā.

Projekta ietvaros ir paredzēts radīt jaunu starptautisku mūsdienu tautas mūzikas programmu, kuru radīs tautas mūziķi no partnervalstīm, kuri katrs pārstāv savu kultūru un tradīciju, dzied savā valodā un spēlē savus tradicionālos tautas instrumentus. Mūziķi satiksies mēģinājumu sesijā Sicīlijā 2019.gada novembrī, bet pēc tam gada laikā dosies uz dažādiem partnerorganizāciju rīkotiem festivāliem, kuros tiks atskaņota šī sagatavotā programma. Tiks radīts arī šīs programmas ieraksts, kuru izdos projekta partneris no Ungārijas. Latvijā projekta rezultātā radītā starptautiskā muzikāla apvienība uzstāsies 2020.gada jūnijā etnofestivālā “Sviests” Valmiermuižā, kuru rīko partnerorganizācija Kultūras menedžmenta centrs “Lauska”.

Projekts izsludina pieteikšanos tautas muzikantiem – tostarp no Latvijas uz dalību šajā projektā. Pieteikšanās līdz 10. oktobrim. Divi muzikanti no Latvijas tiks izvēlēti līdz 18. oktobrim.