Grupai “Vētras saites” jauns albums “Rīga paliek”


Vētras Saites – Trompete

Ansambļa “Vētras saites” otrais albums “Rīga paliek” veltīts visiem tiem cilvēkiem, kuri mīl Rīgu, Latviju un kuriem ir svarīgi, kas ar to notiek. Tajā ir iekļautas 11 kompozīcijas,  kuras caurvij ne tikai dažāda veida kokļu un ģitāras skaņas, bet arī vokāls, pūšamie un ritma instrumenti. Katram skaņdarbam un dziesmai ir sava rašanās vēsture, kuru ietekmējusi mūziķu attieksme pret dzīvi, dažādi notikumi un piedzīvojumi. Albumam nosaukums ir izvēlēts no O. Vācieša dzejoļa, kurš izmantots vienā no dziesmām.

Albuma ieskandināšana otrdien, 2017.gada 14.martā plkst. 20.00

džeza bārā TROMPETE, Peldu ielā 24, Vecrīgā.

Vēl šajā albumā kopā ar Latvītes Cirses koklēm, Ģirta Pavēņa ģitārām, Anša Kluča basiem un Jāņa Cīruļa džambi, ierakstos ir piedalījušies flautiste Ilona Kudiņa, bundzinieks Andris Buiķis, saksofonists Raivo Stašāns, trompetists Jānis Amantovs un perkusionists Dmitrijs Jevsikovs. Šo mūziķu devums “Vētras saišu” mūzikai ir piešķīris tembrālo un dinamisko daudzveidību. Skaņu inženieris – Kaspars Bārbals, mākslinieks – Matīss Zvaigzne.

Dziesma savu video ieguva negaidīti. To uzfilmēja un samontēja 12-gadīgā Rasa Droiska. Viss filmēšanas un montēšanas process notika ar mobilo telefonu. Savdabīgi, cik emocionāli meitene  interpretē dziesmu ar O.Vācieša tekstu, veidojot savas asociācijas par Rīgu, mīlestību un emocijām, par kameras epicentru izvēloties pilsētas Kluso centru. Rīga, kā spēcīgs iedvesmas avots, zināma sen. Jau 1595.g. iznāca Bazilija Plīnija poēma “Cildenās Rīgas, Livonijas metropoles slavinājums”. Rīgas tēma ir bijusi tuva arī A.Čakam, O.Vācietim, P.Brūverim, U.Stabulniekam un, protams, arī “Vētras saitēm”. Paies laiks, gadu desmiti, simti, viss mainīsies, bet Rīga – tā paliks vienmēr.

Lai arī “Vētras Saites” ir pazīstama kā instrumentālu mūziku spēlējoša apvienība, kuras skanējumā dominē elektriskā kokle, šajā diskā ir iekļautas arī vairākas dziesmas ar J. Raiņa, I. Ziedoņa, O. Vācieša. un P. Eliāra dzeju. To iedziedāšanā piedalījušies dziedātāji Jānis Buķelis, Līva Dumpe, vokālais kvartets “Harmony 4 Riga” un paši grupas dalībnieki.

Šis ir jau otrais grupas albums. Pirmais, ar nosaukumu “Teātra krustojums”, iznāca 2012. gadā un 2013. gadā tika izvirzīts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nominācijai “Labākā debija”.

Albums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Dramaturgu teātra atbalstu.

Piedāvājam noklausītes albuma dziesmu “Lauztās priedes”.

Vokāls “Harmony 4 Riga”, dzeja Jānis Rainis, mūzika – Ģirts Pavēnis
https://soundcloud.com/user-12683750-888149501/lauztas-priedes-1