Auļu koncerts 4.jūnijā Vidzemes koncertzālē IZPĀRDOTS


Auli_koncertam_02

Latvijas jaudīgākā bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi” jūnija sākumā grupa laidīs klajā jaunu albumu “Gadalokos”, kas ir veltīts senajām latviešu gadskārtām. “Auļu” dalībnieki, komponējot jaunos skaņdarbus, tajos ir atspoguļojuši savas sajūtas par konkrēto laika posmu. Kā galvenais iedvesmas avots šoreiz kalpoja 1999./2000. gada izrakumos Tukuma pilskalnā atrastā 12. /13.gs. mijas vīriešu rota – bronzas piekariņš, kas pēc arhitektes Ināras Heinrihsones hipotēzes, iespējams, kalpoja kā modelis senlatviešu mūžīgā kalendāra laikskaitei.

Grupa ir dibināta 2003. gadā un kopš šī brīža kopj un attīsta bungu un dūdu mūziku Latvijā. Auļi vienmēr ir smēlušies enerģiju tautas mūzikā un vienlaikus izmanto savā repertuārā gan tautas mūzikas citātus, gan oriģināldarbus.

Bungu un dūdu mūzikas grupas “Auļi” jaunā albuma “Gadalokos” prezentācijas koncerts notiks sestdien, 4. jūnijā, plkst. 19:00 Vidzemes koncertzāle “Cēsis”.

Koncerta īpašie viesi būs Valdis un Rūta Muktupāveli, kuri pirmajā daļā izpildīs programmu „Mani balti bāleliņi“, kas ir veltījums senajām un mūsdienu baltu tautām – latgaļiem, sēļiem, zemgaļiem, lietuvjiem, jātvingiem, kuršiem un prūšiem.

KONCERTS IR IZPĀRDOTS, tomēr neskumstiet, būs iespējams tiešraidē noskatīties koncertu STRAUME.LMT.LV

Noklausies skaņdarbu “Ziedu laiks” no jaunā albuma “Gadalokos”:
https://soundcloud.com/aulietnotranss/ziedu-laiks