New song by “Vētras Saites” and Jānis Buķelis


“Vētras saites” un dziedātājs Jānis Buķelis ieskaņo dziesmu ar O. Vācieša vārdiem

Par godu valsts svētkiem studija “Lauska” prezentē dziesmu “Piesaukšana” ar O.Vācieša vārdiem, kuru ieskaņojusi pasaules mūzikas grupa “Vētras saites” kopā ar dziedātāju Jāni Buķeli.

“Vētras saites” ir pazīstamas kā instrumentālu mūziku spēlējoša apvienība, un dziesmu formāts šai grupai ir uzskatāms par eksperimentu. Jāpiemin, ka šajā dziesmā kopā ar Latvītes Cirses spēlēto koncertkokli, Ilonas Kudiņas flautu un Anša Kluča basģitāru, ritmu bītboksa manierē ir ieboksojis ģitārists Ģirts Pavēnis (mūzikas autors). Savukārt latviešu roka dziedātājs Jānis Buķelis pilnā mērā spēj pacelt Ojāra Vācieša liriku vēl nebijušos augstumos.

Šī dziesma tiks iekļauta “Vētras saišu” jaunajā mūzikas albumā “Rīga paliek”, kurš iznāks nākamā gada sākumā. Tajā instrumentāli skaņdarbi mīsies ar dziesmām, kuru iedziedāšanā piedalījušies dziedātāji Jānis Buķelis, Līva Dumpe, vokālais kvartets «Harmony 4 Riga» un paši grupas dalībnieki. Skaņu inženieris – Kaspars Bārbals.

Šis būs jau otrais grupas albums. Pirmais, ar nosaukumu «Teātra krustojums», iznāca 2012. gadā un 2013. gadā tika izvirzīts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nominācijai «Labākā debija».

Vētras saitēs” muzicē Latvīte Cirse, Ģirts Pavēnis, Jānis Cīrulis un Ansis Klucis.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.