First album of Latvian Folk-Rock Band „Symbolic”


Folkroka grupa „Symbolic” laiž klajā pirmo albumu – „Mūžam saule debesīs”

Symbolic – Mūžam saule debesīs

Folkroka grupa „Symbolic” uzrunā savus klausītājus ar latviešu tautasdziesmās rodamo poētisko valodu un simboliku. Grupas mūzikā dominē rokam raksturīgi ritmi un ģitāru skanējums apvienojumā ar kokles un citu tautas mūzikas instrumentu radīto noskaņu.

Grupas “Symbolic” veidošana aizsākās 2000. gadā un turpinājās līdz pat dalībai 2003. gada mūzikas un mākslas festivālā “Bildes 2003”, kad pēc folk metāla skaņdarba “Daugaviņa” izpildīšanas, grupa, sadarbojoties ar Niku Matvejevu, nolemj izkopt tieši šāda veida mūziku.

Albuma „Mūžam saule debesīs” ieraksti tapuši dažādās studijās kopš grupas pirmsākumiem 2003. gadā līdz mūsdienām, kas izskaidro arī dažādu viesmākslinieku dalību ierakstos. Tautisko pieskaņu albumuam dod pazīstamās folkloristes Dinas Liepas iespēlētie tradicionālie instrumenti. Īpaši pieminams, ka albumā iekļautas divas nu jau aizsaulē esošā Nika Matvejeva iedziedātas dziesmas.


Symbolic” par sevi saka: „Latvieši kopš senseniem laikiem apdzied dabu, mitoloģiskus tēlus un dievības, tas ir dzirdams arī Symbolic dziesmās. Folklora joprojām ir svarīga latviskās kultūras un identitātes sastāvdaļa. To arī grupa vēlas nodot savam klausītājam. Symbolic vēlas uzrunāt klausītājus, kuriem ir piederības un atbildības izjūta pret savu tautu, zemi un senčiem, kā arī jebkuru, kam ir interese par latviešu tautas kultūru un vēsturi.”

Piedāvājam noklausīties dziesmu „Es, karā aiziedams” no jaunā albuma:

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.