Pirmā Eiropas Folkloras diena sestdien, 2023. gada 23. septembrī


www.europeanfolkday.eu

Pirmā Eiropas Folkloras diena notiks

sestdien, 2023. gada 23. septembrī  

Eiropas Folkloras diena 2023 ir pilotprojekts, kuru ierosināja un koordinē Eiropas Folkmūzikas tīklojuma – European Folk Network (EFN) biedri, to līdzfinansē Eiropas Savienības MusicAIRE programma. Iecere ir ieviest Eiropas Folkloras dienu kā regulāru, ikgadēju notikumu.  

Rašanās un mērķi

Eiropas Folkloras Dienas iniciatīva ir tieši saistīta ar vienu no EFN mērķiem: uzskatāmi parādīt, ka visā Eiropā ir ievērojams cilvēku kopums, kurš vienā vai otrā veidā ir saistīts ar tradicionālajām mākslām (mūzika, deja, stāstniecība).

Kurš var piedalīties Eiropas Folkloras dienā?

Piedalīties var jebkurš indivīds, ansamblis, grupa, institūcija, biedrība, kopiena, darbnīca vai lokāla apvienība – katrs, kurš vēlas pievienoties ar kādu aktivitāti, kas ir saistīta ar tradicionālo mūziku, deju vai stāstniecību, vai nu klātienē vai onlainā.  JEBKURŠ ir gaidīts, neatkarīgi no tā, vai esat vai neesat EFN biedrs.

Kā es varu piedalīties Eiropas Folkloras dienā?

Dalības veidi var būt dažādi:

  • Vienkāršs videoieraksts ar kādu senu vai jaunu dziesmu, augšupielādējot to sociālos medijos un ietagojot #europeanfolkday.
  • Koncerts vai festivāls ar dažādiem māksliniekiem tieši 23. septembrī vai ap šo datumu un publikācijās minot to kā daļu no Eiropas Folkloras dienas,
  • Ja esi žurnālists, vari savos medijos apskatīt kādu dziesmu vai mākslinieku, vai arī veltīt visu dienu šai tēmai. Un publicēt Eiropas Folkloras dienas pasākumus savā vietējā vai nacionālajā medijā, Ja Tev nepieciešami ieteikumi, pajautā mums: EFN biedri, kuri var atbalstīt ar padomu, ir gandrīz visās valstīs.

Iespējai piedalīties nav ierobežojumu. Ja nevari neko izdomāt, uzraksti epastu (kontakti zemāk), vai apskati jauno mājas lapu un mēs Tev palīdzēsim atrast idejas.

Kad esi izlēmis par savu dalības veidu, pastāsti mums par to mūsu mājaslapā Participate page, un iesniedz informāciju mūsu datubāzē. Tavs pasākums tiks pievienots pasākumu datubāzei un ievietots Eiropas kartē. Nākamajos mēņešos mēs informēsim pasauli par Eiropas Folkloras dienas attīstību un izplatību un nodrošināsim šiem pasākumiem redzamību. Tu vari arī pierakstīties Eiropas Folkloras dienas vēstkopai šeit.

Kā es varu sazināties ar organizatoriem?

EFN ir neliela komanda, kura koordinē Eiropas Folkloras dienas projektu. Esam izveidojuši īpašus epastus dažādām vajadzībām:

  • Jautājumi par dalību: Eric –  participate@europeanfolkday.eu
  • Darbs ar medijiem un žurnālistiem: Araceli –  media@europeanfolkday.eu
  • Citi jautājumi: Nod –  info@europeanfolkday.eu

Mēs gaidīsim ikkatru, kurš vēlas pievienoties šai Eiropas mēroga iniciatīvai, lai atbalstītu un atzīmētu kopienu tradicionālās mākslas visā Eiropā.

Eiropas Folkloras diena ir Tevis radīta, radīta Tev, visiem kopā!