TDA “Līgo” Toronto Latviešu dziesmu un deju svētkos atklāj “Līgo gadalaikus”


XV Latviešu Dziesmu un Deju svētkos Kanādā ar grandiozu koncertu “Līgo gadalaiki” Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” Tautas deju ansamblis (TDA) “Līgo” laiž klajā Latvijas dejas sajūtu kastīti.

Ar stāvovācijām aizvadītajā koncertā “Līgo gadalaiki” Bluma Appel teātrī Toronto, kas norisinās Latviešu Dziesmu un Deju svētku Kanādā ietvaros, tika atklāta arī Latvijas sajūtu kastīte. Tajā atrodama koka zibatmiņa ar četriem mākslas video, kuros TDA “Līgo” izdejo skaistākās horeogrāfa Jāņa Purviņa dejas četros gadalaikos Latvijas dabā, kā arī četras pastkartes, kurās redzami skaistākie latviešu tautastērpi no “Līgo” kolekcijas. Tā būs lieliska dāvana Latvijas viesiem, kuri vēlēsies paņemt līdzi Latvijas sajūtas esenci.

“ “Līgo gadalaiki” ir stāsts par katru no mums. Par stiprām saknēm, piederību un savu cilvēku izjūtu. Caur tautas deju mēs iemācāmies cienīt sevi un citus. Iemācāmies valkāt un cienīt tautas tērpu. Un ar katru jaunu iestudējumu iemācāmies ko jaunu par latviešu tradīcijām,” pārdomās dalās horeogrāfs un Tautas deju ansambļa “Līgo” vadītājs Jānis Purviņš.

“Līgo gadalaiku” video autors Artūrs Vanags, tekstu un koncepta autore Dārta Apsīte, idejas autors un kolektīva vadītājs Jānis Purviņš. Dejo Tautas deju ansamblis “Līgo”. “Līgo gadalaiki” kastītes pieejamas pie izdevēja lauska.lv.