Senču balsis – Auļu jaunais albums sadarbībā ar vīru balsīm no visas pasaules


Sākoties Auļu un viesmākslinieku koncerttūrei pa visu Latviju ar programmu “Senču balsis”, iznāk arī albums ar tādu pašu nosaukumu, kurā var noklausīties Auļu jauno programmu.

Auļi un Kai Somby aiz polārā loka.

Pēdējo gadu laikā “Auļi” ir meklējuši sadarbības partnerus ar spēcīgu vokālu izpildījumu. Šoreiz gan albums, gan koncertprogramma ir veidoti, izceļot vīru balsis un atpazīstamas vokālās tradīcijas ģeogrāfiski atšķirīgos pasaules reģionos. Programmā “Senču balsis” jaudīgā dūdu un bungu instrumentālā mūzika ir sakausēta ar rīkles dziedāšanu, sāmu joikošanu un jodelēšanu. Protams, albumā vairāki skaņdarbi ir veltīti arī latviešu tautas dziesmām. Katru no šiem vokālajiem virzieniem pārstāv viens mākslinieks: Batzorig Vaanchig (Mongolija) – rīkles dziedāšana, Kai Somby (Norvēģija) – sāmu joikošana, Albin Paulus (Austrija) – jodelēšana, Edgars Lipors (Latvija) – tradicionālā dziedāšana.

Auļi, Vektors un Albin Paulus Austrijas Alpos.

Programmas sagatavošanas laikā Auļu mūziķi paši devās ceļojumos uz vietām, kur radušās un dzirdamas šīs dziedāšanas tradīcijas. Tagad ar mūzikas palīdzību ceļojumā var doties arī klausītāji.

Auļi dzīvo un strādā mongoļu gerā.

Turklāt Auļu pieredzēto iespējams noskatīties arī četros videoklipos un četrās sarunās ar dziedātājiem.

Auļu nu jau sestais albums “Senču balsis” atrodams labākajos mūzikas veikalos un Lauskas interneta veikalā.