Auļi nofilmē videoklipu aiz polārā loka un izsludina otro viesmākslinieku koncerttūrei “Senču balsis”


Dūdu un bungu grupa “Auļi” izsludina Latvijas koncerttūri 2019. gada septembrī ar īpašu starptautisku programmu “Senču balsis”, kas radīta sadarbībā ar māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm. Auļi ir devušies pasaulē, lai iepazītos ar dziedātājiem, kuri pārstāv senas un neparastas dziedāšanas tradīcijas un tehnikas. Šoreiz uzmanība pievērsta jaudīgām vīriešu balsīm, kas raksturo kādu reģionu. Skaņdarbos pazīstamu izpildītāju dziedājums no ģeogrāfiski atšķirīgām vietām ir sapludināts ar Auļu latviešu muzikālajās tradīcijās balstīto spēcīgo instrumentālo mūziku, radot iespaidīgu pasaules mūzikas programmu.

Kā pirmo koncerta viesi Auļi pieteica rīkles dziedātāju no Mongolijas Batzorig Vaanchig. Otrais viesmākslinieks, ar kuru ir ierakstītas vairākas dziesmas un uzņemts videoklips ir sāmu joikotājs Kai Somby. Filmēšana notika aiz polārā loka un dažbrīd termometra stabiņš noslīdēja arī zem – 30 ֯C. Piedāvājam noskatīties mūzikas videoklipu ORBINA, kurš tapis pašā ziemas spelgonī, Auļiem viesojoties Norvēģijas ziemeļos, satiekot ziemeļblāzmu un ziemeļbriežus. Klipa veidotājs ir Mārcis Ābele.

Tuvāk īpašo sāmu dziedāšanas veidu – joikošanu – var iepazīties, noskatoties interviju ar Kai Somby.

Biļetes:

https://www.bilesuparadize.lv/lv/performances/performance/17098

Vēl atlikušie divi viesmākslinieki tiks atklāti pakāpeniski.

“Esam iepazinuši vairākus senu dziedāšanas tradīciju pārstāvjus, noskaidrojuši kā šīs balsis sasaucās ar bungām un dūdām, kā arī kā tās skan kopā ar latviešu tautas dziesmām. Aicinām jūs auļot kopā ar mums šajā aizraujošajā un krāsainajā ceļojumā!” Auļi

11.09.2019 VEF kultūras pils, Rīga

12.09.2019 Jelgavas kultūras nams

13.09.2019 Liepājas koncertzāle LIELAIS DZINTARS

14.09.2019 Valmieras Kultūras centrā

15.09.2019 Latgales vēstniecība GORS